Na hipodromu “Drmaljevo” u Velikoj Kladuši prošle sedmice su održane Velike međunarodne konjičke utrke. Posjetitelji su imali priliku da uživaju u tri utrke, dok su se učesnici borili za nagradni fond od 16.000 KM.

 Na rasporedu su bile tri utrke, koje je i ove godine pratio veliki broj posjetilaca, zaljubljenika u ovaj konjički sport.

U prvoj trci  na programu pod nazivom „Benzinska pumpa EURO-JET“, na stazi dužine 1.200 metara, dominirala su domaća grla. Prvo mjesto zauzelo je grlo “Aliso” u vlasništvu KK ” Krajišnik” , drugo mjesto pripalo je grlu “Endri Rapido”, također u vlasništvu KK “Krajišnik” , dok je treće mjesto zauzelo grlo “Robes-Pierre čiji je vlasnik Ramiz Kamberović.

Domaća grla su vodila glavnu riječ i u drugoj galopskoj trci dužine 1800 metara pod nazivom „ASA Osiguranje“. Od šest prijavljenih , na ovoj utrci nastupila su samo tri grla. Prvo mjesto pripalo je grlu “Ioga Cauvelliere”, članu KK “Krajišnik”, drugo mjesto zauzelo je također domaće grlo “Mans World”, dok treće grlo koje je nastupilo u ovoj utrci, “Gloria” u vlasništvu Muhameda Hromalića, nije završilo trku te je ostalo bez plasmana.

Pobjedu u uzbudljivoj glavnoj utrci “TRKA GRADA VELIKA KLADUŠA”, dužine 2.200 metara, zabilježilo je grlo “Thunder Rock” čiji je vlasnik Ibro Okčić iz Sanskog Mosta. Drugo mjesto pripalo je grlu “Zwarovski”, članu KK “Krajišnik”, dok je treće mjesto zauzelo grlo “New Pirate”, u vlasništvu još jednog Sanjanina Hilme Okčića.

Pored generalnih sponzora utrke:  Općine Velike Kladuše i Vlade USK, ovu manifestaciju podržala je i kompanija Euro-jet zajedno sa ostalim privrednicima i donatorima.

Preuzeto sa: Trend radio

Ostavi komentar

Prijavite se naš newsletter